Eesti Discgolfi Liit
Eesti Discgolfi Liit

Discgolf koolidesse

Discgolf koolidesse2024-01-09T15:35:05+02:00

Snäp! on koolinoorte poolt hästi vastu võetud

Nõo Veskijärve rajale kogunesid põhikooli ja gümnaasiumi õpilased mitmetest Tartumaa koolidest. Osalejaid oli kokku 36, ürituse toimumisele panid õla alla ka Kommipomm ja Nõo Lihatööstus. Finaalvõistlusele pääsevad Roland Kõur, Ron Rasmus Raudjärv, Marten Lõhmus, Jonathan Austa, Martin Lill, Taaniel Mehine, Kärt Kivisaar, Johanna Prans, Laura Vares. Parima põhikooli tiitli viis koju Tartu Erakool, parima gümnaasiumi oma Ülenurme Gümnaasium.

Tapa etapilt lunastasid pääsme finaalvõistlusele Markus Väljaots, Sander Riima, Jürgen Kaljula, Matthias Pärtel, Joosel Alliksoo, Benjamin Skriabin, Siret Kaasik ja Kaileen Teder.

Saaremaa osavõistlusel oli osavõtt tagasihoidlik, aga see ei tule Raili Nõgule üllatusena, sest olukord koolides ongi selline. Pöide discgolfipargis toimunud sündmust kahjuks ilm eriti ei soosinud – tuul segas kaugusviskeid ja tõi kettad mängijatele kätte tagasi. Samas mõned vihmapiisad, mis taevast langesid, mängijaid ei seganud ja lõpuks jäid kõik mängijad päevaga rahule. Nõgu, kes on pikaaegne Pöide piirkonna spordielu edendaja, soovib eraldi kiita algklassitüdrukut Kristiine Ignatovitši, kes esindas üksinda Kuressaare Vanalinna Kooli. Finaalvõistluse koha kindlustasid Rando Pesukov, Alexander Liigsoo, Arre Markus Toplaan, Robert Kaljo, Eerik Kirss, Jason Mäeots, Egon Kula, Gerret Matov, Oliver Laula, Markus Muul, Risto Truumees, Saimon Särev, Gete Kasin, Kärt Reinart, Lisell Laul, Kätrin Kuuder, Katrin Linde, Brenda Miil ja Hiie Kärner. Parimad Saaremaa koolid discgolfis on Orissaare Gümnaasium ja Saaremaa Gümnaasium.

Haapsalu etapi korraldaja Roger Tibari sõnul olid nende mängutingimused täpselt parajad, mõõduka tuulega ning sekka mõni piisk vihma: “Et noored sportlased ikka proovile panna.” Läänemaal osales Snäp!il 48 noort kuuest erinevast koolist. Kõige populaarsem võistlusklass oli põhikooli poisid, kus oli tervelt 36 osalejat. “Uuemõisa park on korralduse jaoks mõnus kompaktne ning õpilastega kaasas olnud õpetajad olid kõik väga usinalt abiks noortele,” võtab Tibar päeva kokku. Finaalvõistlusele pääsesid Norbert Noolt, Patrick Teslon, Cedric Teslon, Darion Pukk, Erki Heeringas, Gerdo Adli, Gregor Kaasen, Jaak-Eerik Paesüld, Liisi Roos, Mari-Liis Roos, Heili Harakk, Janeli Eilpuu, Jennifer Toper, Laura Luhtaru, Lily Cidrik ja Loora Vidrik. Haapsalus pärjati parima kooli tiitliga kaks põhikooli – Ridala ja Palivere Põhikool.

Palju õnne kõikidele võitjatele ja kohtume juba finaalis. Snäp!i finaal toimub 28. mail (NB! Uus aeg) Tartu Roosi discgolfipargis.

Mis on discgolf? >

Siit leiad mängu põhimõtted ja reeglid. Otsi ka lihtsustatud reegleid!

Õppevideod >

Õppevideod selgitavad kõike vajalikku mänguga alustamiseks. Videod valmisid koostöös Eesti Koolispordi Liiduga.

Mängud lastele >

Valik võimalusi harjutamiseks, meeskondlikeks mängudeks ja võistlusteks.

Kust leida vajalikke vahendeid?

Varustust pakuvad Eesti oma kettatootja Disctroyer ning maaletoojad DiscSport.ee, Discgolf.ee, Discgolfar.ee. Küsige julgelt pakkumisi kõigilt.

Koolitus õpetajatele

“Kettagolf koolidesse” kampaania raames osales üle Eesti toimunud koolitustel kokku 53 õpetajat. Esimesed saime videosse. Vaata, kuidas neile meeldis!

Külastaja privaatsuse kaitse huvides vajab YouTube teie luba laadimiseks. Täpsema teabe saamiseks palun vaadake meie Andmekaitsetingimused.
Olen nõus

Seotud uudised